Svetovni dan zdravja

07/04/2017
Admin
ameriški nogomet, black dog, depresija, nacionalni inštitut za javno zdravje, NIJZ, svetovni dan zdravja, zdravje

Ob svetovnem dnevu zdravja, ki pa po vsem svetu praznujemo 7. aprila, te želimo opomniti na pozitivne učinke ameriškega nogometa. Kako do dobrega počutja in zdravja z ameriškim nogometom?

KAJ JE DEPRESIJA?

Ob letošnjem svetovnem dnevu zdravja se je usmerjenost obrnila v depresijo. Kako jo prepoznamo, obravnavamo in obvladujemo.

Nacionalni inštitut za javno zdravje pravi da je depresija bolezen, za katero sta značilni dolgotrajna žalost in izguba zanimanja za dejavnosti, v katerih običajno uživamo, ob tem pa je ovirano tudi naše vsakodnevno delovanje, ko s težavo poskrbimo za vsakdanja opravila. Takšne težave trajajo vsaj dva tedna. Osebe z depresijo se običajno soočajo tudi z izgubo energije, spremembo teka in spanja, tesnobo, zmanjšano zmožnostjo koncentracije, neodločnostjo, nemirom, občutkom nevrednosti, krivdo, brezupom, mislimi na samopoškodovanje ali samomor.

DEPRESIJA V AMERIŠKEM NOGOMETU

Če imaš depresijo, naj te ne bo sram ali strah poiskati pomoč. Tudi društvo Werewolves ima nekatere člane, ki se soočajo s to boleznijo. Ampak te osebe so postale ene izmed ljudi, kateri so najbolj priljubljeni v moštvu. Ne zato, ker se na njih gleda iz usmiljenja, ampak zato, ker te osebe dajo vse od sebe na treningih, tekmah in raznoraznih dogodkih.

Vabimo Vas, da se nam pridružite na treningu in sami povprašate člane moštva. Do takrat, pa si pa lahko spodaj ogledate video Black dog, ki nam pokaže korake, kako premagati depresijo.

Več o urniku treningov si lahko pogledate na naslednji povezavi.